Ο πρηνισμός στο σερβίς του Peter Sampras

Ο πρηνισμός, στη τεχνική του σερβίς, είναι το πιο σημαντικό στοιχείο.Ωστόσο φαίνεται να είναι και το λιγότερο κατανοητό απ'όλα. Ειναι ένα στοιχείο τεχνικής που σου επιτρέπει να επιταχύνεις την ρακέτα σου ως πρός την μπάλα, προσθέτωντας δύναμη και φάλτσο.Όταν εκτελείται πρηνισμός στην ουσία, η ρακέτα περιστρέφεται.Η ενέργεια αυτής της περιστροφής διοχετευέται στην μπάλα και μεταφράζεται σε επιπλέον ταχύτητα και φάλτσο.Όταν κάποιος σερβίρει με forehand λαβή, η ενέργεια αυτής της περιστροφής δεν υφίσταται και το εύρος της κάμψης του καρπού μειώνεται.Όλοι οι επαγγελματίες παίκτες,χωρίς εξαίρεση, χρησιμοποιούν την continental λαβή και κατα συνέπεια, πρηνίζουν στο σερβίς τους.

Ένα πρακτικό παράδειγμα για να καταλάβει κάποιος τι σημαινει πρηνισμός είναι αυτό του κινητού τηλεφώνου.Προσποιηθείτε οτι μιλάτε στο τηλέφωνο( χωρίς bluetooth :-)) .Αν θελήσετε αμέσως μετά, να δείξετε σ'αυτον που στέκεται μπροστά σας, με ποιόν μιλάτε, τότε αυτόματα θα εκτελέσετε πρηνισμό.

Στο παραπάνω βίντεο γίνεται ανάλυση του πρηνισμού στο σερβίς του Ελληνοαμερικάνου τενίστα Pete Sampras, o οποίος αριθμεί 14 grand slams , περισσότερα απο κάθε άλλο επαγγελματία παίκτη.

Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Πολύ διαφωτιστικό το βίντεο!

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προπόνηση τένις στο σπίτι: Volume I

Ποιό είναι το σωστό μέγεθος λαβής ρακέτας? - grip size.

Οι νικητές του 2oυ Olympic Village tennis Open