Προπόνηση τένις στο σπίτι: Volume I

1)Βασικό συστατικό μιας προπονητικής μονάδας είναι η προθέρμανση. Προετοιμάζουμε το σώμα μας για τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις του κυρίου μέρους και το προστατεύουμε από τραυματισμούς.Μια καλή προθέρμανση δεν προετοιμάζει μόνο το σώμα ,αλλά και το νου. Οι δεξιότητες της προσοχής και της αυτοσυγκέντρωσης είναι βασικές για το παιχνίδι του τένις και καλό είναι να μην λείπουν από το πρώτο μέρος της προπόνησης.




2) Κύριο μέρος: Η παρουσία μου στο επόμενο βίντεο  ελπίζω να σας παρακινήσει και να εκτελέσετε μαζί μου ασκήσεις που ενδυναμώνουν μυικές ομάδες που συμμετέχουν στα χτυπήματα του τένις, όπως οι κοιλιακοί(russian twists,σανίδα) και οι μύες του στήθους (push ups,σανίδα), και τα πόδια(leg drive, split step)




3) Στη συνέχεια θα κάνουμε ασκήσεις συναρμογής  με  μια μπάλα,με 2 μπάλες, με ρακέτα και μπάλα και εξάσκηση βολέ στο τοίχο. Προτείνω να χρησιμοποιήσετε για αυτές τις ασκήσεις τις πορτοκαλί μπάλες ή τις κόκκινες από το πρόγραμμα Tennis'10s   για δικιά σας ευκολία, αλλά και για να μην είναι ο θόρυβος έντονος και ενοχλείτε τους γείτονες. Για τις ασκήσεις στο τοίχο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σφουγγαρόμπαλες:



4)  Και κλείνουμε με διατάσεις:


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Ποιό είναι το σωστό μέγεθος λαβής ρακέτας? - grip size.

Οι νικητές του 2oυ Olympic Village tennis Open