Παιχνίδια,παιχνίδια,παιχνίδια..

Το παιχνίδι μπορεί να αποτελέσει ισχυρό εργαλείο στα χέρια ενός προπονητή. Θεωρείται απο την σύγχρονη παιδαγωγική το αποτελεσματικότερο μέσο για την σωματική, πνευματική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού.Το παιχνίδι είναι για το παιδί αστείρευτη πηγή χαράς μέσω της οποίας αναπτύσσονται το νευρικό σύστημα και οι δεξιότητες.

Στις μικρές ηλικίες η απόκτηση κινητικών δεξιοτήτων βασίζεται σε παιγνιώδεις δραστηριότητες οι οποίες αναπτύσσουν μεταξύ άλλων την κινητική μάθηση,την συναρμοστική ικανότητα, τον χρόνο αντίδρασης, την ταχύτητα και την επιδεξιότητα. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, στις ακαδημίες τένις του ομίλου μας, οι μέθοδοι διδασκαλίας στηρίζονται στο παιχνίδι και στις δημιουργικές του συνθήκες. Το παιχνίδι δε αποτελεί για εμάς αυτοσκοπό,( παίχνίδι χωρις στόχο) αλλά μέσο πρός μάθηση.Έτσι οι λιλιπούτειοι αθλητές μας μαθαίνουν τένις χωρίς να το πάρουν είδηση!

Η μεθοδική ακολουθεί μια πορεία-μέσα απο το παιχνίδι- που ξεκινά απο το εύκολο και τελειώνει στο δύσκολο , απο το απλό και καταλήγει στο σύνθετο και απο το γνωστό, τελικά, στο άγνωστο. Μ'αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται με γοργούς ρυθμούς η εκμάθηση της σωστής τεχνικής των χτυπημάτων του τένις ,της πολυπλοκότερης ίσως, των αθλημάτων με μπάλα.

Στις 21 Ιουνίου 2008 επιχειρήθηκε η αποτύπωση αυτής της διδακτικής πορείας στην τελική γιορτή τένις του ομίλου μας με θέμα: "Το παιχνίδι ώς μέσο υλοποίησης προπονητικών στόχων στο τένις".Το πρόγραμμα της γιορτής αποτελούνταν απο τις εξής ενότητες: 1)Παιχνίδια μίνι - τένις 2) Τελικοί πρωταθλήματος "Φοίβος τένις cup" 3)Απονομές επάθλων.

Ακολουθούν φωτογραφίες απο την εκδήλωση.....




















Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Προπόνηση τένις στο σπίτι: Volume I

Ποιό είναι το σωστό μέγεθος λαβής ρακέτας? - grip size.

Οι νικητές του 2oυ Olympic Village tennis Open